Hopp til hovedinnhold

Svinndal Bygdekvinnelag

Fornøyde damer
Glade blir vi av slik prakt!
Mat og drikke pause måtte vi ha.
Grethe og 2 nye venner fra Fetsund Hagelag.

Vårtur til vakre Risholmen


En flott dag på en blomstrene øy!

Endelig var vi her på Risholmen!

2.juni møttes en liten gruppe damer fra oss og fra Våler/Svinndal Hagelag på Joker`n i Svinndal for å reise på tur. Vi fylte opp bilene og fornøyde satte vi kursen mot Risholmen, øya rett utenfor Engelsviken i Fredrikstad. Der møtte vi et par som hadde sett på nettet at vi skulle på tur. De lurte på å slå følge med oss, noe som var veldig trivelig! De var fra Fetsund og var ivrige i Hagelaget der.

Vi ble hentet på brygga av vaktmester Bjørn som tok oss over på en praktisk flåtebåt. Noen var litt redde (undertegnede) men med god oppmuntring, og ei hånd å holde i kom vi oss hel over til Risholmen :-)   (tok toppen 3 minutter)

På øya ble vi møtt av en fantastisk hage i full blomstring! Det var et fabelaktig flott syn og det ble mange "wow" og "se" i løpet av dagen! Vi var heldig med været med sol fra skyfri himmel. Ble nok litt varmt, men vi hadde det jo ikke travelt så vi satte oss ned for å innta både mat og drikke. 

Alle som skal til øya må bestille "plass". Derfor er det aldri masse folk der og man slipper å gå i "kø". Det var en fryd å gå rundt å se hva de hadde fått til! Det var rett og slett magisk! Det står stor respekt for vaktmesteren og hans fru, og 1 hjelper som holder stedet tipp topp i hele 5 måneder.

Vi var så heldig å få treffe vaktmester fruen nede på brygga der vi hadde en liten pause før vi returenert hjem. Hun svarte villig på alt vi lurte på og litt til. Det var morro å høre hvordan ting foregikk der ute.

TUSEN TAKK TIL ALLE SOM VAR MED PÅ DENNE FLOTTE TUREN!

De fleste kunne nok tenkt seg en tur tilbake.