Hopp til hovedinnhold

Tresfjord Bygdekvinnelag

Besøk av Vestnes Husflidslag

TRESFJORD BYGDEKVINNELAG

Medlemsmøte 4.okt.2022 på Røde Kors huset.

Vi hadde besøk av Vestnes Husflidslag. Vi hadde 14 gjester og var 31 totalt. Gjestene ville gjerne ha sett inn på vevstova vår, men siden møtet ikke var på Kjerringloftet, blir dette etter avtale med veverne våreSkivaren var forhindret første del av møtet, og Silje har referert fra første del av møtet.

Sitat: «Begge lagene orienterte om sin aktivitet. TBK orienterte om strikkehelg i mars, og inviterte Husflidslaget til å være medarrangør. De vil ta dette opp i sitt lag. Utstilling av forklær, klokkestrenger og rokker?

Vår dag: Heile verda til Tresfjord.

TBK orienterte om seg sjølv og kva vi driver med. Liv Borghild orienterte om samarbeidsprosjektet mellom NBK og tilsvarande organisasjonar i Finland og Latvia.

Husflidslaget fortalte om medlemsmøter i Skorgen hver mandag. Tema. Utflukter. Kulturformidler. Rødliste. Ca 25-30 medlemmer.

De har Fikselaug, reparerer, tar vare på, bøting, sying og ta vare på klær.

Rundt bålet: Tilbud til 7-14 år, spikkekvelder med Skafti. Neste kveld er 24.10.22 kl.18-20. Foreldre/foresatte må være med. Noe for barnebarna?

Kurs i Kawandi teknikk. Sygruppe på tirsdager, en trenger ikke vare flink, interesse er viktigst. Sokker til nyfødte.» Sitat slutt.

Så kom skrivaren, akkurat i rett tid for kaffen!

Anne på Dala, hadde sørga for sveler, men først leste hun ord for dagen: «Ut med gørra» og deretter sang vi for maten. Det var sveler med og uten, og kake som var testa før servering (rester fra Eldredagen) men den var riktig god.

Loddsalg.

Etter trekning ble Husflidslaget invitert til å være med på medlemsmøtet, og alle ble sittende.

15 oktober, Vår Dag; Det er ca. 10 nasjoner som vil delta med matlaging foreløpig. Men alle som kjenner noen, eller kommer på noen vi kan spørre, - spør!

Og hva kan den enkelte av oss lage? Hovedingrediensene blir dekt ut fra kvitteringer.

Organisering av «Hele verden til Tresfjord»: Møter på fredag ettermiddag kl.17.00 for å sette opp bord og lignende. Møter på skolen på søndag kl. 11.00. Åpent fra kl.13-15 eller så langt maten rekker.

Engangsoppdekning. Plakat om å unngå matsvinn. Forhåndsomtale i Vestnesavisa og Bygdabladet.

Vi har fått spørsmål fra ungdomsskolen om å lage varm mat en gang i uken, der elevene betaler. Dette sier vi nei til, hovedsakelig fordi det er elevene som skal betale og deretter fordi det er vanskelig å organisere da de fleste er på jobb i den tiden dette skal foregå.

Vi vil heller lage mat til hele skolen en dag over jul.

Neste møte er årsmøtet 25 oktober kl.19:00 på Kjerringloftet. Etter møtet blir det hobbykveld. (hobbyen kan være hva som helst)

Neste medlemsmøte er 8.november på Røde Kors huset. Hovedsak blir da julemesse. Tombolagevinstene må telles, og evt. kjøpe flere.

Iren F. foreslo «Allsang med pizza» på Kroa.

Husflidslaget takket for seg og overleverte 2 digre poser med Twist, som vi kan kose oss med på 8 november.