Hopp til hovedinnhold

Vardal Bygdekvinnelag

Kransbinding og andre dekorasjoner

Laila fra Blomsterbinderen lager kranser

Bygdekvinner med Kvinner UT

Bygdekvinner med Kvinner UT

Adventsmøte i Vardal bygdekvinnelagOnsdag 14.desember var Grande krets vertskap for årets adventsmøte, som ble holdt på Varde sportshytte. Mellom 30 og 40 bygdekvinner, inkludert 7 kvinner fra Læringssenteret som deltar i Kvinner UT-prosjektet, hadde møtt opp til ei koselig førjulspyntet sportshytte.

 Tema var binding av julekranser og aktuell pynt i adventstida og jula. Laila Haugum fra Blomsterbinderen i Trondhjemsvegen i Gjøvik, hadde tatt med seg både grønt, pynt av forskjellige slag og blomster til oppgaven. Hun bandt først en dørkrans med basis av edelgran. Denne pyntet hun med noen furukongler og annen mer fargerik pynt. Etterpå laget hun en dekorasjon for bord, med sypress, roser og eukalyptusranker. Veldig koselig og holdbar om den blir vannet og dusjet godt i julen. Deretter var turen kommet til bevertningen, med grendas deilige snitter, karbonader med tilbehør og deilige kaker.
Før maten tok vi en presentasjonsrunde, ettersom Norges bygdekvinnelag sitt prosjekt "Kvinner UT" er i full gang i Vardal, og fordi språkferdighetene foreløpig er begrenset hos de nye innbyggerne i Gjøvik/Vardal. Så sang vi "Tenn lys" og bordverset. Mye hyggelig prat rundt bordene under måltidet.
Kari Nordhagen Olsen hadde medlemmets 5 minutter og leste en tankevekkende fortelling i førjulstida for oss.
Så var turen kommet til loddsalg, noe som alltid er en attraksjon i bygdekvinnelaget. Tradisjonen tro var det en mengde gevinster, så alle fulgte spent med under loddtrekningen etterpå. Vi avsluttet kvelden med å synge "Det lyser i stille grender" og "En stjerne skinner i natt" før vi ønsket hverandre en fin adventstid videre og en riktig god jul til hverandre og alle øvrige medlemmer i Vardal bygdekvinnelag! De sju kvinnene fra Læringssenteret hjalp til med ryddinga før de fikk skyss hjem.