Leder Turid på Husfliden
Leder Turid på Husfliden
Lydhørt publikum
Lydhørt publikum
Blide bygdekvinner
Blide bygdekvinner
Engasjerte damer
Engasjerte damer
Engasjement i VBK
Engasjement i VBK

Vardal bygdekvinnelags møte på nye Husfliden i Gjøvik

Vardal Bygdekvinnelag hadde sitt februarmøte på Husfliden i Gjøvik.

Husfliden har flyttet til nye lokaler i tidligere Landmark bokhandel i Storgata.

De flyttet fra Øvre Torvgate etter 40 år for å få en mer sentral plass i bybildet. Bedre plassering kan en nok ikke ønske seg. 

Butikken er lys og innbydende med god plass og fargerikt interiør og ikke minst en varm og god atmosfære. En kjenner seg velkommen i det en kommer inn i butikken, noe som også er et bevisst valg av de 7 ansatte ved Husfliden. Tonje Heimdal er daglig leder fra 01.12.2018. Hun fortalte om tanker de har rundt driften av Husfliden. De ønsker at stedet skal være en sosial møteplass hvor en kan få veiledning og hjelp med bla strikking. De ønsker å ta vare på strikketradisjoner. Det arrangeres strikkekafe i lokalene til Husfliden. De vet mye om lokale tradisjoner, noe som også Bygdekvinnelaget er opptatt av. Trenger du et kjevle. så er Husfliden stedet. De byr på et rikt utvalg av garn, bunader med tilbehør, smykker, klær, tekstiler og gave/bruksting. De har også en smågodthylle for damer. Her kan du få en smaksprøve helt gratis. Utvalget av varer er en spennende miks av norske og skandinaviske designere av høy kvalitet. De har tovede tøfler fra Mongolia, noe som skaper mange arbeidsplasser for kvinner i dette landet. Også dette har de tenkt på.

Husfliden brenner for et levende sentrum, og de ønsker å formidle en stolthet over byen vår og at vi kan kjenne at her hører vi hjemme. De ønsker å være med og skape et sentrum som er innbydende. Dette formidles ved å pynte med fargerike strikketekstiler på trærne i gågata og vakker pynt utenfor butikkdørene. Gjøvik skal bli den fineste byen i Mjøsdistriktet. 

Den nye Husfliden åpnet på samme tid som Akevittfestivalen fant sted.  Det medførte en god start for butikken. Så kom julen med mange besøk. Husfliden har systue hvor de har bunadsproduksjon. Denne systua er tilgjengelig for publikum. Husfliden har som mål å få til de vakreste pakkene i byen. Det er mulig å donere garn som en har liggende til Husfliden . Dette skal brukes til et kunstverk som skal pynte opp byen vår. Tradisjonen tro var det informasjon om lagssaker og servering. Vi fikk benytte egne møtelokaler bak i butikken. Det var muligheter for å vandre rundt i butikken og også handle varer.

En stor takk til Husfliden for en veldig koselig kveld.

Vigdis Øksne

referent

Bli medlem