På nye stier i Vestby

– Det er bra at det endelig skjer noe, det glitrer jo i aua dine! sa mannen til bygdedama, da hun gikk ut av døra for å bli med på kveldsturen på Pepperstad.

18 damer fra 30 til 70 år hadde funnet veien til parkeringa på Risil ved Vestbyhallen onsdag kveld, da Vestby bygdekvinnelag hadde invitert ung som gammel, kvinner som menn, med på kveldstur. Etter lang koronastillstand var det flere som kommenterte at det var godt å komme seg ut sammen med andre, selv om koronatiltakene var tydelig tilstede: alle ble behørig registrert med navn og nummer, og alle holdt god avstand fra hverandre. 

Før turen innledet leder Trude Skage Andersen kort med hva Vestby bygdekvinnelag driver med, før styremedlem og materialforvalter Karin Aaboen overtok stafettpinnen som guide i barkløypa. Hun bor selv på Pepperstad og bruker flisløypa ofte. Turen gikk fra parkeringa i retning Erikstadveien, før vi svingte venstre inn i skogen og fulgte barkløypa gjennom det nye hogstfeltet. Der la mange merke til en fantastisk utsikt til nattehimmelen og stjernene, så bli ikke overrasket om du passerer her en annen kveld og ser en gruppe mennesker liggende på reinskinn med blikket vendt ut mot universets uendelighet. Etter en stund passerte vi et turskilt, som vi fulgte mot Militærlageret. Etter nok noen minutter delte stien seg i en y, og vi tok veien mot høyre. Vi kom forbi det nye bygget til J.I. Bygg AS langs Hvitstenveien, og en stykke gikk stien parallellt med veien, så vi kom forbi den nye Pepperstadmarka barnehage. Deretter gikk turen inn på boligfeltet, før vi passerte nye Bjørlien skole og skateparken - og var tilbake på parkeringa nøyaktig kl. 19. 

Neste tur ble avtalt på stedet - om en uke går vi på Randem!

Bli medlem