Hvordan kan vi øke forbruket av norskprodusert mat?
Foredraget blir holdt av Kari Martinsen fra Sande. Hun er utdannet kokk og matkulturformidler.
FN sier at alle land skal bruke sine lokale ressurser til å produsere mat. I Norge ligger vi på ca 40% i selvforsyningsgrad. Det betyr at nesten 60% av den maten du spiser er importert, som igjen betyr at vi legger beslag på andre lands matressurser når vi importerer. Ved å øke selvforsyningsgraden, støtter du norske matprodusenter, opprettholder kulturlandskapet og det biologiske samspillet samt bidrar til økt matsikkerhet.
Vi har råvarer i verdensklasse og en fantastisk matkultur som vi skal være stolte av. Men hvordan kan vi bli bedre til å spise norsk mat?
• Hvordan velge norske råvarer i matvaregruppene frukt og grønnsaker, melk og meieriprodukter, fisk, kjøtt, egg og fjærfe.
• Hva finnes av merkevareordninger for norske råvarer?
• Norsk matkultur og et bærekraftig kosthold, hvordan henger det sammen?
Arrangementet er gratis, men det blir loddsalg til inntekt for laget.