Medlemmene i Vivestad Bygdekvinnelag gleder seg over borddekkingen til neste utgave av Bygdekvinner. Foto: Anne Ka Munkejord.
Medlemmene i Vivestad Bygdekvinnelag gleder seg over borddekkingen til neste utgave av Bygdekvinner. Foto: Anne Ka Munkejord.
Detaljer fra bordekkingen. Foto: Anne Ka Munkejord.
Detaljer fra bordekkingen. Foto: Anne Ka Munkejord.

Festbordet er dekket i Vivestad

Medlemmer i Vivestad Bygdekvinnelag har dekket et fantastisk festbord i neste utgave av Bygdekvinner.

I julenummeret skal vi vise fram noe av det beste vi har av norske håndverkstradisjoner. Hensikten er å vise hvor viktig det er å ta vare på norsk håndverk og heie på dem som vil satse på det. På festbordet kan vi glede oss over mye vakkert håndverk.

MITT FESTBORD ER DEKKET MED

Vivestads Barbro Stokke og Anne Ka Munkejord har stått på i en uke for å dekke festbordet. God planlegging og oppdagelsesturer i skap og lagre har bragt fram damaskduker, sølvtøy, tallerkerner og glass. Anne Ka er glassblåser og driver Glasshytta i Vivestad. På festbordet finner vi flere av hennes håndlagde glass. Barbros trearmede lysestak i sølv fra den lokale sølvvarefabrikken Th. Marthinsen, står sentralt på bordet. Barbro har fått god hjelp av den lokale blomsterhandelen til å fylle de gamle sølvpokalene med lekre blomsterdekorasjoner.

Årets satsinger med Ville vekster og Bygda i bevegelse har vært en idé Barbro og Anne Ka har tatt med seg under planleggingen, og festbordet er dekket med med bøkekvister, villvin og gran- og furukongler. 

ÅPENT HUS

Etter at fotografen hadde tatt sine bilder, inviterte Barbro til åpent hus med kake og kaffe for medlemmene i Vivestad Bygdekvinnelag.  

- Vi fikk fylt alle stolene og hevet glasset. Neste gang bør vi ha mer enn kongle på asjetten og liksomvin i glassene, melder Barbro og Anne Ka fra den hyggelige kvelden. 

Praten rundt bordet gikk lett om så mangt, og det kom noen ideer om å møtes før jul til dukrullekveld eller sølvpussekveld, med noe godt attom.

- Da kan vi gjøre noe nyttig og likevel treffes i "julestria". I fjor hadde vi nemlig suksess med felles småkakebakekveld, forteller Anne Ka.

Bli medlem