Hopp til hovedinnhold

Vivestad Bygdekvinnelag

IngunnsHage 1

Velkommen til IngunnsHage

IngunnsHage 2

Soldekket

IngunnsHage 3

Vannspeilet

IngunnsHage 4

Palmehuset

IngunnsHage 5

Langbordet

IngunnsHage 6

Drivhusbutikken

IngunnsHage 7

Skyggehagen

IngunnsHage 8

Sitat

IngunnsHage 9

Hageprat

Brunvall Gård 1

Brunvall Gård

Brunvall Gård 2

Snart blir det fiskesuppe

Sommeravslutningen 15. juni 2023

Torsdag 15. juni satt 15 medlemmer av bygdekvinnelaget kursen til Stavern og Ingunns Hage. Ingunn Anvik tok oss imot i sin hage som ligger i Hummerbakkveien litt utenfor Stavern.

Ingunn sier at hun har åpen Ingunnshage i sommersesongen og ønsker å dele hagegleden med gjestene sine. En inspirerende hagevandring der vi kunne nyte vakre omgivelser og få ideer til eget hagerom. Inne i hagen var det også en liten drivhusbutikk med interiørskatter, blomsterpotter og dekor. I tillegg kunne lokale kunstnere stille ut sin kunst i «det lille galleri» på gårdsplassen.

Ingunnshage ble etablert fra 2002 da de bygde huset på plassen. De tok over etter hennes farmor og farfar som hadde bodd der i mange år. Hagen er bygget opp år etter år med ulike rom som bl.a. drivhus, palmehus, grusganger, paviljong og vannspeil. Det var ikke da i tankene at de overtok et sted som kunne deles med andre gjennom hagerom. Hennes far var flink til å sveise, noe vi kunne se på de flotte espalier der det vokste bl.a. humle og det store hagebordet. Ingunn er utdannet vernepleier og interiørkonsulent. Med arbeidserfaring fra helsevesenet/psykiatri, 10 år i Skeidar konsernet og de 10 siste årene ved vekstbedriften iVekst i Larvik, har hun bygget personlig kompetanse og erfaring som kommer godt med for å drifte egen næring som hun nå drev på fulltid. Ingunn er medlem i Åkerkvinnene - 6 kvinner som har gått sammen i en gruppe der alle er i etablering og utvikling av sine bedrifter. De samarbeider, støtter hverandre og deler kompetanse. Åkerkvinnene har alle et utgangspunkt i Brunlanes og ligger som perler på en snor i bygda mellom Helgeroa og Stavern. Alle medlemmene driver innen hage og jordbruk, samt egenproduksjon av ulike varer. Dette fikk vi erfare da vi gikk fra Ingunns hage til kafeen på Brunvall Gård. Der fikk vi servert nydelig fiskesuppe og focacciabrød. Dette var et meget vellykket møte som for mange frister til gjentakelse.