Vi lager vårruller 20. september 2023
11 medlemmer møtte på Sagatun til septembermøtet. Temaet for dette møtet var hvordan lage vårruller og May Todnem hadde tatt på seg oppgaven å lære oss dette.
May ville vi skulle lage ca 60 vårruller (det er 30 vårrullark/ filoark i hver pakke). Til dette blir oppskriften slik:
2 løk
Ca ½ kålhode
4-5 gulrøtter
600 g kyllingkjøttdeig
1 kg reker
1 pakke glassnudler
Krydres med aromat, soyasaus, salt og litt sukker,
2 pakker vårrullark
Løk, kål og gulrøtter finsnittes. Kyllingkjøttdeigen brunes lett før grønnsakene brunes sammen i pannen (gjerne vokpanne) (vi måtte dele dette i to porsjoner i en vanlig stekepanne) Krydres. Glassnudler legges i vann i god tid før de tas over i pannen (klippes i mindre deler når de legges i pannen) Rekene deles i små biter og has i sammen med alt annet. Blandes godt slik at alt blir varmt. Ca to skjeer av blandingen legges midt på et vårrullark og rulles stramt sammen, litt egg tas på den ytterste snippen som lim. Olje (nøytral) has i en gryte og varmes opp, rullene frityrstekes til lys brune, legges på kjøkkenpapir slik at noe av oljen renner av. Spises varme.
Praten gikk livlig mens vårrullene ble laget og frittert. Når alt var klart smakte det nydelig med vårruller, litt salat og kaffe. May ble takket med gode ord og en eske konfekt. Ett nytt medlem fikk vi denne kvelden, Solveig Åberg er tilbake som medlem. Bygdekvinnelaget er invitert til Andebu bygdekvinnelags 95-års jubileum og Anne Ka og May representerer vårt lag. Inspirasjonskveld i Skjeestua 27.9.23. Se egen innbydelse.
Neste møte er årsmøtet torsdag 19.10.23 hos Lise Hynne. Saker som ønskes behandlet på årsmøtet må være styret i hende snarest.