Oppskrift på «Ceviche av lyr med sider og pepperrot»
– Perfekt forrett eller digg lett lunsj, forteller Christer Økland, som presenterer sin forrett for bygdekvinnene. Christer er direktør for mat og drikke på Brakanes Hotel, Hardangerfjord Hotelog Quality Hotel Vøringfoss.
Til 4 personer
Du trenger:
500 g fersk, skinnfri lyr eller annen hvit fisk
1/2 rødløk
4 cl sider
1/2 ss sukker
1 ss eplesidereddik
1 stk hjertesalat
1/4 agurk
saften av 1/2 sitron
salt, pepper
litt frisk koriander
litt revet pepperrot
evt. flatbrød
- Ha sider, eplesidereddik og sukker i en liten kasserolle, gi et kjapt oppkok.
- Skrell og kutt rødløken i fine skiver på langs av fibrene.
- Ha rødløken i kasserollen, flytt kasserollen vekk fra varmen, dekk til og la løken trekke i laken ca. 5 minutter.
- Mens løken trekker, fjerner du bein og urenheter fra fisken og kutter den i 1-2 cm terninger. Ha fisken i en stor bolle som kan romme alle ingrediensene.
- Vask hjertesalat og agurk, kutt i ønsket størrelse. Salaten passer godt i grove biter mens agurken gjør seg godt i små terninger.
- Ha salat, agurk, rødløken med lake og sitronsaften over fisken og bland godt.
- Smak til med maldonsalt og litt cayennepepper eller sort pepper.
- Anrett i glasskåler før du river over litt pepperrot og danderer med små korianderblader. Sprøtt flatbrød hever opplevelsen.