Hopp til hovedinnhold
Foto: Jon Marius Nilsson

Foto: Jon Marius Nilsson

Vil du teste spisesteder i Norge?

Norges Bygdekvinnelag trenger 20 nye testere i godkjenningsordningen Norwegian Foodprints.

Norges Bygdekvinnelag har i samarbeid med Innovasjon Norge nylig revitalisert avtalen for prosjektet Norwegian Foodprints med nye kriterier og retningslinjer for testing av spisesteder.

Norges Bygdekvinnelag trenger rundt 20 nye testere, 1 til 2 testere per fylke. 

Frist for å søke om å bli tester er 15. juni 2018. 

Vedlagt finner du søknadsskjema, retningslinjer for testere og de nye kriteriene.

Betingelsene for å bli tester:

  • Interesse for norsk mat- og drikekultur
  • Ha god kjennskap til norske råvarer
  • Ha gode sanser for smaksopplevelser og kunne vurdere god service, trivsel og renhold på stedet
  • Vurdere kunnskapen til servitør/kokk når det gjelder å formidle hva som spises
  • Ha tid til å reise rundt å teste, eventuelt å reteste spisestedet

Å være tester innebærer:

  • Testing må skje innen 14 dager etter at du har fått tildelt spisested. Det er mulig å ta med ledsager
  • Gjør deg kjent med spisestedet i forkant med utgangspunkt i søknadsskjemaet spisestedet har sendt Innovasjon Norge
  • Opptre som vanlig gjest, husk at dette er anonym testing

  • Er en nasjonal godkjenningsordning for norske spisesteder som er utviklet i samarbeid med Innovasjon Norge, destinasjonsselskapene og Norges Bygdekvinnelag. 
  • Behovet for å synliggjøre spisesteder som gir gjestene en god matopplevelse, som bruker sesongens norske råvarer og som formidler de gode lokale historiene, er stort for norske og utenlandske gjester. 
  • Satsingen gjennom Norwegian Foodprints startet i 2010 og har i dag rundt 70 godkjente spisesteder over hele landet. 
soknadsskjema_for_foodprint_tester.docx nye_kriterier_norwegian_foodprints_2018_002.docx retningslinjer_for_testere_norwegian_foodprints_hovedprosjekt_startet_1.docx