Hopp til hovedinnhold
Nordlandslefse. Innsendt av Inger Aamodt fra Degernes. Foto: Kaisa Tiivel.

Nordlandslefse. Innsendt av Inger Aamodt fra Degernes. Foto: Kaisa Tiivel.

Andreplass i konkurransen Norges beste lefse: Nordlandslefse

En meget god lefse.

185 gram lys sirup

125 gram margarin

135 gram farin

3 dl hel kulturmelk

1,25 dl sæterømme

1 ts hjortetakksalt

2 ts natron

625 gram hvetemel

 

Melk, sukker, sirup og smeltet smør blandes godt. Ha så i det tørre.  Blandes godt og siktes. Kjevles ut. Bruk asjett eller lokk til utkjevling. Deigen lages dagen før. Takka skal stå på 4.

Jeg har dobla oppskriften fire ganger. Det går fint å fryse den ned. Når jeg tar den igjen, tiner jeg den i mikroen eller stekeovnen.  Da er den mør og nystekt.

Til servering:

Ha på smør. Ta på sukker og kanel. Lefsene legges to og to sammen.

Del opp slik: