Fra kurset « Mat av vårens Ville Vekster «
Sammen med Skare bygdekvinnelag inviterte vi til kurs 9. og 10. juni.
Kursholder var Anne Lise Tyssebotn Gjesdal. Skare bygdekvinnelag tok godt i mot oss med kaffe og mat . Lokalet med helt moderne storkjøkken passet utmerket for dette kurset vårt.
Skare er ca. 17 km fra Odda opp mot Røldal. Her oppe ca. 350 m over havet mellom snødekte fjell var faktisk våre ville vekster fint brukende… Ute ved kysten i lavlandet hadde vi ikke funnet brukende råvarer.
Kurset var tredelt. Fredag kveld fikk vi en interessant presentasjon med lysbilder av ville vekster. Samtidig hadde Anne Lise med seg nyplukkede vekster og noen dypfryste vekster.
En kan veldig gjerne sanke fra tidlig på våren , fryse til bruk seinere på året eller til spesielle høytidsmåltider som bryllup. Her nevnte hun f. eks. « Grøftekantsfrikadeller « De var fantastisk gode…
Lørdag morgen var vi ute og sanket på et fredfylt grønt platå, langt vekk fra eksos mm. Reine og fine vekster. Tilbake etter innsamlingen var det litt kaffe og mat, før vi fikk tildelt oppskriftene av Anne Lise. Vi ble inndelt i grupper, en rett til hver. Alltså 13 forskjellige
« VILLE RETTER « som smakte og mettet oss på en god og behagelig måte. Dette kan virkelig anbefales til våren 2018 i april / mai
Bjørg S