Hopp til hovedinnhold

Vestfold Bygdekvinnelag

Avispotter

Avispotter.

Afternoon Tea.

Afternoon Tea.

Gid de lenge leve må.

Gid de lenge leve må.

NBKs Helle hos fermenteringslaget.

NBKs Helle hos fermenteringslaget.

Tur til Kistefossmuseet.

Tur til Kistefossmuseet.

Kostholdskonferansen.

Kostholdskonferansen.

Pynte Hillestad kirke til høsttakkefest.

Pynte Hillestad kirke til høsttakkefest.

Pølse i vaffel.

Pølse i vaffel.

Selvsydde handlenett.

Selvsydde handlenett.

Vi har vevstue.

Vi har vevstue.

Villsalat.

Villsalat.

Villtallerken.

Villtallerken.

Hillestad bygdekvinnelag


I dag besøker vi Hillestad bygdekvinnelag.

Hillestad bygdekvinnelag er et aktivt lag med 56 medlemmer mellom 35 og 90 år hvor et mangfold av yrker er representert.
Her er vi både innflyttere og “inngrodde”med rike interessefelt.

Møtene holdes 1.mandag i måneden i Bygdestua på Bygdehuset Fjellhall, og alle er velkommen.

Vi er et lag som forsøker å gi rom for nye ideer og innfallsvinkler, samtidig som vi tar vare på og sprer kunnskap fra våre formødre.

Av konkrete aktiviteter vi holder på med og som nettopp tidligere generasjoner var dyktige på, og som nå er mer aktuelt enn noen gang, er redesign/omsøm og fermentering. (en konserveringsmetode som i stor grad har gått i glemmeboka, men som nå har fått sin renessanse).
For ikke å snakke om matvett. Påny lære å lukte og smake på før mat kastes. Bruke opp rester og ikke kjøpe inn mer enn vi spiser opp.
Tradisjonsmat er også viktig, men kanskje må den tilpasses vår tid hvor vi bruker kroppen mye mindre? Verden er i endring, og vi må følge med.

Derfor er også Guatemala ett av våre møtetema i 2019.

Å lære av hverandre er et prinsipp vi bruker. Derfor har vi også, med ujevne mellomrom, popup-kvelder med forskjellig tema. Alle er hjertelig velkommen, det er gratis og vi hjelper hverandre.

Vårt årlige barnearrangement hvor bygdehuset vårt er stuende fullt av glade unger og voksne er en av de åpne tilstelningene vi har. SOS Barnebyer har nytt godt av dette i over 20 år.

Orangeskjerfaksjonen til Kirkens Bymisjon var svært vellykket ifjor og ser ut til å bli årlig. Laget sponser garn og det strikkes skjerf over en lav sko.

Kvinner på bygda er en betydelig ressurs også i beredskapsøyemed. Beredskapshagen skal vi f.eks ha om på maimøtet vårt.

Og i oktober har vi invitert oss til Sande bygdekvinnelag for å høre om miljøvennlig emballasje. (På samme vis håper vi at andre lag tar turen til oss).
Kommunesammenslåingen er over oss, og her må vi som lag se mulighetene det gir for økt kontakt med nabolagene. Det er alltid mye å hente av inspirasjon hos hverandre!

Bygdekvinnelaget vårt er aktive på sosiale medier, både på hjemmeside, Facebook og Instagram, hvor aktivitet og arrangement legges ut. Lokalavisa benyttes også aktivt.

Nærmiljøet og forvaltningen av dette står høyt på prioriteringslista og vi er aktivt med for å holde bygda levende på tross av at viktige møtesteder som skole, bibliotek og nærbutikker flyttet ut.

Vårt årlige høstmarked har vi nå hatt i 32 år. Det er en formidabel dugnad hvor vi nå også samarbeider med flere frivillige foreninger i Hillestad.

I tillegg  har vi Vevstue, og der er det stor aktivitet!

(NB! Husk å bla i bildene)

Hjemmeside.

Facebook.