Hopp til hovedinnhold

Dortheas julekort: Småkakebaking og ølbrygging

Video: Dorthea Kvåle i Orkland Bygdekvinnelag i Trøndelag deler minner fra barndommens adventstid - som hvor spennende det var å smugspise småkaker før jul.

Småkakebaking vart tidleg unnagjort. Dei vart lagra i tette bokser. Utfordrande for oss barna. Det var ikkje lov å smake på, men testokkane vart halv ete før jul; spennande å stjele. Det vart baka flatbrød, skrivarbrød, smultringar og havrekjeks.

Lefsene, julebrød og grovbrød vart baka straks før jul.

Noen av julekakene våre har røtter langt tilbake i tid, mens andre er mer moderne innslag. Her kan du lese mer om vår tradisjonelle julebakst: Tid for julebakst

 

 

Ølbrygginga var det far som tok seg av. Det tok lang tid fra melting av korn til ferdig øl.

Godt øl var ei ære.