Hopp til hovedinnhold

Brandbu Bygdekvinnelag

Bitten Nesbakken og Borgny Sletten i trivelig lag!

Bitten Nesbakken og Borgny Sletten i trivelig lag!

Et bord med mange tradisjonsmatretter

Et bord med mange tradisjonsmatretter

Pilegrimsgraut kokt på hvete helkorn med fløtemelk

Pilegrimsgraut kokt på hvete helkorn med fløtemelk

Hammerkylling med karve og salat av kantalopemelon og banan

Hammerkylling med karve og salat av kantalopemelon og banan

Mange retter å smake seg igjennom

Mange retter å smake seg igjennom

Torill H. Braaum presenterte rømmegrøt, rørekaker og kling - alle med opphav fra Sunnfjord.

Torill H. Braaum presenterte rømmegrøt, rørekaker og kling - alle med opphav fra Sunnfjord.

Torills kaffebord

Torills kaffebord

Ingeborgs hverdagsbord

Ingeborgs hverdagsbord

Bittens middagsfestbord med klematispynt

Bittens middagsfestbord med klematis

En vellykket tradisjonsmatkveld!


Det ble en hyggelig og ikke minst vellykket tradisjonsmatkveld på Trivselshuset i Brua på onsdag 6. september. Rømmegrøt og rørekaker fra Sunnfjord, Hammerkylling med karve, Mimmis tropiske aroma og saftsuppe med helgryn og annet godt smakte ekstra i regnværet!

Hele 23 matglade damer møtte fram og satte tydelig pris på pent dekkede bord og alle de smakfulle rettene som var laget istand på forhånd. Borgny Sletten fra Oppland Bygdekvinnelag var kommet til oss, på sin rundtur i Oppland, for å fronte Tradisjonsmatjakten 2017. Hun har som målsetting å reise rundt til alle de 36 lokallaga i Oppland, for å få oss til å sende inn vår oppskrift til den nye nettsiden norsktradisjonsmat.no. På engasjert vis fortalte Borgny om hvor viktig det er med både å ta vare på og bruke tradisjonsmaten rundt om på bygdene. Det kom flere forslag på hvilken tradisjonsrett vi skulle sende inn, så vi har flere å velge blant, men vår tradisjonsrett blir sendt inn innen fristen i slutten av oktober!

Vi ville også pynte rommet med mer enn gode retter denne kvelden og tre fra styret hadde dekket hvert sitt bord. Torill H. Braaum hadde kaffebord med roseoppsats, Ingeborg Sætre hadde hverdagsbord med brødmat og solsikker mens Bitten Nesbakken hadde dekket festbord for middag med nydelige klematis på hver kuvert. Et bord fullt opp med kokebøker til gjennomsyn hadde vi også fått plass til. Det ble også tid til utlodning og lagssaker.