Hopp til hovedinnhold

Brandbu Bygdekvinnelag

Ingeborg og de andre triller ut rundstykker

Ingeborg og de andre triller ut rundstykker

Fornøyde deltakere på matkurs

Fornøyde deltakere på matkurs

Karbonaderull med eggerøre inni

Karbonaderull med eggerøre inni

Steking av sprø kakevafler

Steking av sprø kakevafler

Bitten ser at Henriette, Tilla og de andre baker ut rundstykkene

Bitten ser at Henriette, Tilla og de andre baker ut rundstykkene

Matkurs med bålmat og ville vekster i lett yr!


Brandbu Bygdekvinnelag har holdt flere matkurs siste årene og i går lørdag 20. mai var det tid for nytt kurs, der Bitten og Ingeborg stilte fra laget. Det møtte opp åtte blide og engasjerte deltakere som gjerne ville lage bålmat og smake på ville vekster.


 


 

I løpet av fire små timer laget de karbonaderull med eggerøre inni og bakte rundstykker i en fei. Så ble sprø kakevafler stekt, rabarbrasyltetøy ble kokt og løvetannte med vulkanhonning ble lagd.

Det ble også tid for å smake på brie med granbarskuddsirup og løvetann som salat. Dette var mat som hadde passet utmerket ute på grillen eller på en piknik, men når været spilte oss et puss, holdt vi oss like gjerne inne på Trivselshuset. Her koste vi oss med både å lage og steke alt på og i stekeovnen også spiste vi sammen til slutt. og det ble også nok til noen smaksprøver hjem for alle.