Deler av "delegasjonen" fra Hillestad bygdekvinnelag. Kristine Monrad, Åse Kristine Guthus? fra Kostreform, Inger Johanne Gran fra Kostreform og medlem i laget og leder i Hbkl. Anne Berit Finden. Marianne Løchen bak kameraet
En flott gjeng frivillige fra Kostreform som hadde fått dette til
Med lett forståelig billedbruk geleidet hun oss gjennom tarmen og dens innbyggere

Frisk med matglede. Maten som medisin. Kostholdskonferansen 2018

Et fullpakket program, en fullpakket sal og entusiastiske foredragsholdere - lørdagen forsvant som dugg for solen i slike omgivelser. Og det var det verdt!

Niels Geelmyuden startet og avsluttet sitt foredrag med en morsom anekdote så vi fikk en god latter. Han mente vi trengte det etter så mye nedslående han hadde å fortelle oss fra den siste boka hans, "Pillebefinnende" hvor han bl.a. hadde tatt for seg 15 av de mest brukte medisiner og gått dem etter i sømmene. Jeg sier ikke mer - les boka, den finnes sikkert på biblioteket - om ikke bør de skaffe den! Paradoksalt nok vil også endret kosthold og økt fysisk aktivitet ha bedre effekt enn mange legemidler. Men dessverre kan legene svært lite om kosthold, og pasientene er ute etter en kvikk fix når vi oppsøker lege.....

Med et blomstrende språk samt anskuelsesundervisning fikk Berit Nordstand oss med på en reise gjennom tarmen slik at vi lettere kunne klare å forstå hva den trenger for at vi skal ha den bra. For det er en sammenheng mellom hvordan tarmen vår har det og hvordan helsa vår er, det er det vel liten tvil om.

Fra Lab 1 kom Dag Tveiten, bioingeniør, som fortalte om deres arbeide for å avdekke bl.a. matintoleranser ved blodprøver, og om hvordan nettopp autoimmune sykdommer har økt mye mens infeksjonssykdommer er redusert til et minimum. Og Gunn-Karin Sakariassen avsluttet dagen med LavKarbo og om hvor feilslåtte de statlige kostrådene er. - Vi har bl.a. aldri hatt så stor del av befolkningen her til lands som er overvektig. Fettet har dessuten, ufortjent, fått svært dårlig skussmål.

Vi hadde et rikt utvalg av bøker og tidsskrifter som var for salg på de mange stands utnfor i foajeen, samt en mengde helsekosttilskudd. Sponsorer må man ha for å få til et så stort arrangement!

Bli medlem