Hopp til hovedinnhold

Nord-Rana Bygdekvinnelag

forkler, stennesdagen

Utstilling av forkler, Fra venstre: Elna, Gerd Marit og Ingvill

Nord Rana Bygdekvinnelag, Stennesdagen, gjengen som deltar

Gjengen på stand. fv Else, Bjørg, Vigdis HF, Elna, Ingvill, Birger; Snefrid, Vilde og inger Anne. Foto: Gerd Marit Sandhei

Blodmat, smaksprøver, utdeling

Utdeling av smaksprøver av Blodmat

Positiv, gammelt musikkinstrument, dans

Snefrid drar i gang en slått på det gamle poitivet, inviterte til dans.

Stennesdagen 2018


Stennesdagen 17/6-18.


Tradisjonen tro stilte Nord Rana Bygdekvinnelag opp på Stennesdagen.

Årets Stennesdag opprant med verdens fineste vær og god tempratur.

På årets utgave av Stennesdag stilte Nord Rana som vanlig mannsterk opp på stand. Vi solgte tradisjonsmat fra Rana, men det var også lurt inn litt tradisjonsmat fra Hemnes også. Vi solgte også boka "Tradisjonsmat fra Nordland".

Som utstilling hadde vi i år, forkler i forskjellige farger og former. Det var selvsydde skoleforklær og forkler som har blitt brukt når selveste Kongen skulle serveres.

Det ble også vist frem lugglaging som handarbeidstradisjon. Derom strides de lærde om det var rett teknikk og om det ikke skulle være foringer av vadmel i stede for strikkaforinger, det er gøy med ulike teknikker og hvordan disse blir videreført i gjennom generasjoner og skaper mange diskusjoner.

I år som i fjor hadde vi smaksprøver, denne gangen var det blodmat som ble delt ut.  Tusen takk til Birger som var sjef for dette. 

Snefrid hadde tatt med seg sitt positiv som hun hadde arvet fra sin far, hun spilte stadig opp en slått til glede for store og små.

I tilllegg hadde vi folk på kjøkkenet i Prestegården, der ble det lagt til rette for at ungene skulle få bake flatbrød, og vi hadde ei som stod og bakte i grua i Skuggheistua. Der ble det også delt ut smaksprøver på flatbrød, røkt elgkjøtt, hjemmelaget smør og Aioliwannabi.

Vi hadde en utrolig fin dag.

Tusen takk til alle dere som stakk innom hos oss for å; slå av en prat, ville diskuterte mat, handarbeid, røyking, fyring, steiking eller som bare var innome for å dele ut en klem, til dere som handlet tradisjonsmat og smakte på lekkerbiskene våre.

 

 

Vi sees neste år