Hopp til hovedinnhold

Nykirke Bygdekvinnelag

Flotte gulrøtter fra Vestfold

Klargjøring for gryta

Hyggelig dekket bord

Mat smaker godt i hyggelig selskap

Bygdekvinner som måltidsvenn


Nykirke bygdekvinnelag samarbeider med Horten kommune og Fylkesmannen i Vestfold om prosjektet Måltidsvenn. 

Fylkesmannen i Vestfold, i samarbeid med Horten kommune, ønsket å lage et prosjekt med målsetting å bedre kosten hos eldre enslige. De valgte et borettslag med tilrettelagte boliger for eldre.  Dette borettslaget har et fellesrom som blir lite brukt. Nykirke bygdekvinnelag ble spurt om å delta som frivillige, for å lage mat og servere for beboerne i bofellesskapet. Målsetting er å bedre matvanene til beboerne. Bygdekvinnelaget ble valgt fordi vi står for gode kunnskaper om gode mattradisjoner og lokale råvarer.

Nykirke bygdekvinnelag lager middag en gang i uka til beboerne i dette tilrettelagte bofellesskapet og inviterer til felles måltid i borettslagets fellesrom.Vi fordeler oppgavene slik at to medlemmer lager middag og serverer.  9 beboere deltar på denne ordningen og den administreres av kommunen. Bygdekvinnene handler de råvarene som skal brukes på konto fra kommunen, og brukerne får regning fra kommunen for måltidene.

Vi har til nå hatt to måltider og det har vært en veldig positiv opplevelse. Våre "gjester" gir uttrykk for å være veldig fornøyd. Vi har hyggelige måltider med god prat rundt bordet!

Mat smaker godt i hyggelig selskap

Menyen disse to måltidene har vært:

  1. Kjøttkaker i brun saus, kålstuing, grønne erter og gulrøtter. Dessert var tilslørte bondepiker.
  2. Brun lapskaus med lokalprodusert løk og gulrøtter, revne rå gulrøtter,og hakket persille. Dessert var plommegrøt med fløtemelk.

De resterende måltidene er også planlagt med god tradisjonsmat knyttet mot årstidene.