Hopp til hovedinnhold

Østre Udnes bygdekvinnelag

Ferdige buketter

Ferdige buketter

Elses gode eplekake

Elses gode eplekake

Rester av materialer

Rester av materialer

Lauvbuketter – tar vare på høstfargene


Høsten kom med sine flotte farger. Å binde en lauvbukett er en måte å ta vare på fargene inn i vinteren. Onsdag 29. september fikk vi en innføring i kunsten av Kjersti Aulie.

Nok en gang fikk vi låne pen-garasjen i Rustad til kreative planteprosjekter. Kjersti Aulie har utforsket det å sette sammen lauv til flotte buketter over flere år. Hun fortalte at hun en gang hadde sett at en pasient fikk en slik, og tenkt at det kunne være moro å gjøre noe tilsvarende.

Kjersti hadde gjort forarbeid med å plukke masse blader, og de fleste som deltok hadde også med seg en ikke ubetydelig mengde lauv og andre plantedeler. Kort forklart lager en små roser eller kremmerhus av enkeltblader som føyes sammen og festes med strips. Så kan det legges lag med flate blader utenpå, eventuelt putte inn andre elementer som bærklaser, tørkede blomster eller annet før alt til slutt festet med flere strips.

Det var ikke så veldig mange som kom til arrangementet denne gangen. Noen var på jobb og noen var opptatt med andre ting. Det er mulig at noen trodde en ikke kunne komme uten å ha masse blader med. Det var uansett materialer nok til at alle fikk laget et par buketter - og enda et trillebårlass med blader til overs. Etterpå hadde vi en hyggelig stund i salongen med prat, kaffe og Elses gode eplekake.