Hopp til hovedinnhold

Rendalen Bygdekvinnelag

Vårrullene kokes

Vårrullene kokes

Ingredienser kuttet og klare

Ingredienser kuttet og klare

Flere finsnitta ingredienser, sauser og smaksforsterkere

Flere finsnitta ingredienser, sauser og smaksforsterkere

Lita holder frem bløtlagte glassnudler

Lita holder frem bløtlagte glassnudler

Emballasjen til glassnudlene

Emballasjen til glassnudlene

Sausene som brukes

Sausene som brukes

Vårrullene pakkes i disse

Vårrullene pakkes i disse

Alt blandes

Alt blandes

Hygge og gode smaksprøver

Hygge og gode smaksprøver

Lita fikk forkle av Magnhild som takk for inspirerende lærdom

Lita fikk forkle av Magnhild som takk for inspirerende lærdom

Deilig Brynhild kringle til kaffen

Deilig Brynhild kringle til kaffen

Vår i vente med Vårruller

Flere nasjonaliteter deltok når vi fikk lære å lage Vårruller av Lita. Vi koste oss med smaksprøver av vårrullene. De ble kjempegode. Det var også kaffe og god kringle som Brynhild hadde bakt. Utlodning ble det også.

Dette brukte vi sånn cirka:

3 ss Solsikkeolje, Hvitløk grovhakket og 400 gram kyllingkjøttdeig stekes i kjelen først. Smaksforsterkere ala buljong 1 ss og en annen 3/4 ss has i kjelen sammen med sausene: 3/4 ssBlack sweet soya saus, 1 1/3 ss Østerssaus, minst 3 ss soyasaus (kikkoman). og 1 ss sukker.  Finsnittet purreløk, kål gulrot has i kjelen. Til sist passe mengde glassnudler. Disse var bløtlagt 10 minutter og vannet silt av. Klippes og has i. 

Vårrullene pakkes som konvolutter og kokes i smurt til passe farge.

Dette er kort gjengitt fra Lita`s instruksjoner.