Hopp til hovedinnhold

Selbu Bygdekvinnelag

Tre
En kursleder forteller om prosessen
Kvinne moser kål og gulrot sammen med salt for fermentering

Kurs i fermentering

I september var det fermenteringskurs i Selbu

Lørdag 21. september hadde Selbu Bygdekvinnelag fermenteringskurs med kursleder Diana Kovzan. Vi fikk lære om prosessen, sette igang fermentering av kål og gulrot og fikk høre om hvordan hun og familien i generasjoner bakover bruker fermentert mat som en del av deres kosthold.

I etterkant av kurset kom det oppskrifter på epost og deltagerne kunne sende Diana bilder og spørsmål for maten er ikke ferdig fermentert på flere dager og slutten ble dermed hjemmegjort.

For mange av oss er fermenteringsprosessen og bruken av fermentert mat mer fremmed fremdeles og under evalueringen kom det opp forslag om at neste gang kan vi kanskje ha et kurs som er mer rettet mot flere forskjellige typer fermentert mat og bruken (med smaksprøver! definitivt!) i forskjellige måltider?

Ville ikke det vært moro?!