Hopp til hovedinnhold

Selbu Bygdekvinnelag

Kvinner samlet rundt langbord for leverposteismaking
Brød og leverpostei for smaking
Flere deltagere ser på kursleder som forklarer
Kursleder måler ingredienser
Ingredienser og oppskriftsark ved kjøkkenbenk
Kvinne skjærer opp ingredienser til leverpostei
Kvinne skjærer opp ingredienser til leverpostei to
Skjærefjøl med oppskårede ingredienser til leverpostei
Skjærefjøl med oppskåret løk
lever og fett i en bolle
kjøtt og andre ingredienser i en bolle
Postei i en bolle
Kvinner fordeler leverpostei i former
hjemmelaget leverpostei i former

Vel gjennomført leverposteikurs

For deltagerne på leverposteikurset ble det en trivelig kveld på Selbu videregående skole med kursleder Bodil Birkeland

Kvelden den 18. november ble det laget 32 bokser med leverpostei på kjøkkenet på Selbu videregående skole. Bodil Birkeland var kursleder. Hun hadde med alt av ingredienser, samt fire ulike sorter fersk leverpostei som ble smakt og diskutert: En vanlig, to ulike med kystbacon, og en med chili. Så flyttet vi oss til kjøkkenet, hvor kursleder laget en demonstrasjonsporsjon, før tre grupper ivrige damer renset lever og laget hver sin porsjon leverpostei med fritt valgt smakstilsetning.

Erfaringene fra kjøkkenet og muligheter for nye kurs ble diskutert under kaffen, og alle deltakerne fikk rikelig med rå leverpostei med hjem. Da leverpostei er best nysteikt, anbefalte kursleder å fryse den ned rå.

Tusen takk til alle som våget å være med, og ikke minst til kursleder Bodil som guidet oss supert gjennom kvelden.