Små kokker - bruker nære og nyttige vekster
To vellykkede kurskvelder er gjennomført, vi gleder oss til fortsettelsen.
Nå er to av kursdagene gjennomført, vi har fått låne lokalene på Findal gård. Første kurskvelden fikk barna se hvordan vi kunne tappe bjørkesaft av bjørketrær. Vi sådde frø av grønnkål, blomkarse og tomat. Barna fikk med seg settepoteter og gulrotfrø de kunne plante hjemme.
Den andre kurskvelden lagde vi neslesuppe, barna hadde plukket nesle og tatt det med seg. Ingunn fortalte også litt om nesleplanta og om småkryp som trives på den. Hun hadde tatt med seg en liten duk, denne er laget av neslefiber, det var det ingen av barna som klarte å gjette, moro og overraskende. Til neslesuppa ble det laget scones med bjørkesaft som eneste væske og med knust tørket brennesle. Noen av barna var skeptiske til å smake på maten, de trodde de kom til å brenne seg i munnen, mens andre var spente og gledet seg veldig. Det endte med at alle smakte, og veldig mage av barna likte det kjempegodt og forsynte seg flere ganger. Det var ingen som brant seg, så vi konkluderte med at det var helt trygt å spise behandlet neste.