Sommeravslutning på Bjørnøya

23 glade bygdekvinner fra Tjølling var på besøk hos Anita Saga på Kjose Gårdsbakeri mandag ettermiddag. 

Gården ligger på Bjørnøya som ligger midt i Farrisvannet. Vi ble hentet på brygga av Anita og fraktet ut på øya i båt. Der var det naturskjønne omgivelser som møtte oss. Det var sauer på sommerbeite, blomster og vakker natur, koselige gårdsbygninger og ikke minst en veldig hyggelig vertinne, som fortalte oss litt om Bjørnøyas og gårdens historie.

Gårdens historie kan dokumenteres helt tilbake til 1398, men Kjosebygda har spor av bosettinger og gravhauger fra vikingtiden, så øya kan ha enda lenger historie enn det som er dokumentert. 

Bjørnø Gård eies og drives idag av Jørn Bjørnø Omsland og Anita Saga og deres to barn, Simen og Ingvild. De selger lefser og flatbrød, driver kursvirksomhet, og utleie. Så hvis man planlegger en sommeravslutning, bursdag eller andre ting går det an å leie denne nydelige plassen. Jeg tror at disse 23 bygdekvinnene vil anbefale dette stedet på det varmeste!

Vi fikk en fin omvisning i alle byggene på gården, pusset opp i tidsriktig stil, nostalgisk og vakkert. Så var det servering av spekemat, flatbrød, eggerøre, potetsalat og andre herligheter. Etter mye prat, kaffe og lefser, overrakk Mette blomster til vertinnen som takk for at vi fikk komme på besøk. Så ble vi kjørt i land og kvelden var over. 

Tusen takk for en riktig fin sommeravslutning alle sammen. Og ha en god sommer!  

Kjose Gårdsbakeri

 Se www.kjosegardsbakeri.no hvis du vil lese mer

Bli medlem