Strandryddedagen 6. mai 2017
Strandryddedagen 6. mai 2017
Eirin og ungene gjør en flott jobb
Eirin og ungene gjør en flott jobb
Siri med familie likeså
Siri med familie likeså
Siri
Siri
Matrast må det være
Matrast må det være
Rusk og rask i lange baner
Rusk og rask i lange baner

Strandryddedag i Valsøyfjord

Strandryddedag i Halsa våren 2017
Norske strender og havbunnen vår er full av plastflasker, fiskeutstyr, engangsgriller, poser, tauverk, flasker og glasskår. Renovasjonsselskapene i Midt-Norge samler kreftene for en felles strandryddeaksjon. De ser etter små og store hender over hele landsdelen som kan være med å rydde strendene våre. I samarbeid med Halsa kommune og renovasjonselskapet vårt NIR blir vi oppfordret til å bli med på denne aksjonen. Vi rydder, og de henter avfallet. Valsøyfjord Bygdekvinnelag satser på lørdag 6. mai som ryddedag. Vi satser på at riktig så mange blir med oss på dette dugnadsarbeidet.

Naturligvis mobiliser bygdekvinnene for et slikt prosjekt!! Det var MYE rask og rusk å plukke opp ved Valsøyfjordbrua!! Vi var en ivrig gjeng som møtte opp på denne strandryddedagen. Jobben ble gjort med iver og glød og sekk etter sekk fyltes raskt opp. Desverre var det kort mellom hver plastikkbit. Store og små. Brakt hit stort sett fra havet, men også endel fra E39 som går rett ovenfor ryddeområdet vårt.

Store og små hender gjorde et godt arbeid liøpet av noen fine timer denne lørdagen. Og vi fikk ved selvsyn se hvor viktig det er å ta vare på og sortere søppel og plast hjemme. Ikke la det ligge igjen ute hvor vær og vind vil ta det med langt bort og inni viker og strender hvor kanskje bare de ville dyrene og fuglene ferdes. DE får ikke til å plukke opp og rydde etter oss.

Når jobben var gjort i det tiltenkte området ble det kaffe og noe å bite i. Kjærkomment og trivelig. Og SÅ velfortjent.

Bli medlem