Bokmøte
Bokmøte
Biritapet. Høsting av råvare.
Biritapet. Høsting av råvare.

Medlemsbrev 4 Januar 2019 + Verveuker

Kjære alle bygdekvinner!                      

Takk for sist.

Tror alle som var til stede fikk lyst til å lese flere bøker. Unni Skinstad Blekastad var meget dyktig.

Nå er det nye oppgaver som venter. 07.februar går starten for medlemsverving for laget vårt. Har du ei som du vet  nettopp har flyttet til bygda, en nabo, ei venninne du kan tenke kan være interessert i å være med i laget?

Forslag: 14.februar har vi medlemsmøte. Bygg er tema og Kari Nordal som blant annet har vært med å skrive bok om bygg kommer. Hun skal være meget dyktig og kunnskapsrik. Smaksprøver med bruk av bygg vil det også bli. Fin anledning til å invitere  med seg ei.

Er det vanskelig syntes du? Jeg har lagt ved et brev som du sammen med et såkalt ”vaffelkort” kan levere ut. Jeg har mange vaffelkort hvis du vil ha, så gi beskjed, men det er også flott å gi et annet pent kort med invitasjon.

Så håper jeg at jeg ser alle dere og noen nye ansikter på medlemsmøtet torsdag 14.02. på Øverby. Velkommen!

Vindingstad/Blomhaug1 er vertskap.

 

Ellers  vil vi ikke besøke Sigstad gård etter besøket Semb gård i april. Styret fant ut at tilbudet ble noe dyrt. Vi vil etter besøket på Semb gård, dra til veikroa på Biri  hvor vi har fått et rimeligere tilbud.

Mvh

Turid  (leder )

NOE FOR DEG OGSÅ???

 

Tenker du noen ganger at det kunne vært moro/ interessant/ givende å være med i et kvinnefelleskap utover det du kanskje allerede er med i?

 

Et felleskap der man møtes ca en gang i måneden med aktuelle temaer og kåserier, besøk til bedrifter, organisasjonsarbeid, teatertur eller andre turer. I det hele tatt: noe sosialt og trivelig!

 

Når man da i tillegg innimellom gjør en innsats for bygda, for skolen eller kreftsaken, støtter kvinneprosjekt i Guatemala og  arbeider målrettet for integrering og inkludering av våre nye medborgere og så til slutt ,men ikke minst ,sprer kunnskap om norsk matkultur og tradisjoner, er vel det bare en slags bonus?

 

Da er kanskje Bygdekvinnelaget noe for deg?

-Åh, nei, tenker du kanskje? En forening med bare gamle bondekjerringer?

Feil! Det er en grunn til at det nå heter BYGDE-kvinnelag. Det er aktive kvinner som føler det er en viktig oppgave å formidle grunnleggende verdier.

Gjennom bygdekvinnelaget kan du utvikle deg både faglig og personlig.

 

VARDALBYGDEKVINNELAG

er et av 450 lokallag i NBK (Norges Bygdekvinnelag) og vi har 66 medlemmer. Spredt over hele landet er det omtrent 14000 medlemmer og medlemmene er fra ca 25 år til 85 år!

Vi har bruk for alle.

Blant aktuelle temaer i NBK de siste åra har vært “Sunn matglede”, “Hekta på røtter”,(rotgrønnsaker altså), ” “Hele bygda i bevegelse”, ”KvinnerUT”, “Fra naturens spiskammers” og nå “Tradisjonsmat”.

 

Vi møtes 8-10 ganger i løpet av året til medlemsmøter. Agendaen for møtene varierer. fra matkvelder, bokkvelder, diverse kåserier osv.. En sommertur hører alltid med. Denne våren har vi bokaften, tema om bygg, byggeskikk, besøk på Semb gård for å se hvordan Biritapet lages, mindfullness  samt matkurs.

Lyst til å finne ut om dette er noe for deg? Da bør du komme på et møte!  

Du bestemmer selv hvor aktiv du vil være, og det er helt OK å være ganske så passivt medlem.

Noe du lurer på?

Vardal Bygdekvinnelag har en egen side under www.bygdekvinnelaget.no og facebookside

Der kan du lese og se bilder fra diverse aktiviteter, samt lese programmet for våren.

Ta gjerne kontakt

 

Turid Rødningsand

Leder i VBK

 

Bli medlem