Hopp til hovedinnhold

Vivestad Bygdekvinnelag

Ost og vin


Leder Ambjørg Akerholt kunne ønske 11 damer velkommen til medlemsmøte 29. september, med tema ost og vin og spesielt til kveldens foredragsholder Hans Stokke. 

Ambjørg informerte videre om saker fra Vestfold bygdekvinnelag: Årsmøte i Vestfold Bygdekvinnelag holdes på Holt gård med Undrumsdal bygdekvinnelag som vertskap. 17. juni 2022 feirer Vestfold Bygdekvinnelag 90 års jubileum. Dette markers på Kjerrafossen. Vestfold Bygdekvinnelag har fått laget refleksvester med den nye logoen til NBK på. Selges for kr 150 pr stk. Laget vil også få laget t-shirt m/logo på etter hvert.

Så gikk ordet til Hans Stokke. Han informerte generelt om vin og generelt om vin som passer til ost, om tilbehør til oster, tips om hva som passer sammen med ost.  Hovedpunktet var at vi skulle få smake på 4 forskjellige oster og viner som passet til disse. Han sa også at vi burde unngå viner med mye garvesyre (tanniner) til ost. Merlot druen er f.eks. tanninsvak. Ved å bruke druer som tilbehør til ost, er det best å bruke grønne druer da det er mindre tanniner i disse.

Det ble servert diverse smaksprøver; chevre, camembert, parmesan og norzola med tilbehør og viner som passet til disse ostene. Smakte fortreffelig.

Etterpå ble det servert kaffe og kake. Avsluttet kvelden med loddsalg og trekking.