Hopp til hovedinnhold
Psykolog Tone Hansen skal ta imot samtaler i Bygdekvinnelagets telefon for livsmestring. Foto: Tone Hansen

Psykolog Tone Hansen ser frem til å kunne støtte Bygdekvinner som trenger noen å snakke med om sine utfordringer. Foto: Tone Hansen

Ring Bygdekvinnelagets telefon for livsmestring

Bygdekvinnelaget tilbyr alle medlemmer en samtale med en psykolog som kan lytte og hjelpe deg med å sette ord på utfordringer.

- Av og til tar livet noen uventede veier. Kanskje mister du jobben, blir skilt, barna flytter hjemmefra eller du kommer i en ny livsfase som småbarnsmor eller pensjonist. Du kan bli syk eller noen du er glad blir syke slik at du blir pårørende eller du sørger over tap av nære, sier psykolog Tone Hansen, som skal ta imot telefoner fra Bygdekvinner som trenger noen å snakke med.

Hun forteller at livsomveltninger av større eller mindre art kan være mer krevende en hadde forutsett, og setter store krav til omstilling og mestring. Kanskje får man en følelse av at man ikke strekker til, får dårlig samvittighet, blir stresset, nedfor eller urolig, og livet oppleves ensomt og tomt.

Tone har selv opplevd opplevd alvorlig sykdom, og syntes at det da var godt å snakke med noen utenfor egen familie- og vennekrets.

- Det er ikke alltid man ønsker å snakke med de nærmeste om egne utfordringer, eller at man har noen å snakke med det som oppleves vanskelig. Jeg håper at jeg kan være en som kan lytte til hva du har på hjertet og gjennom dialog hjelpe folk med å løfte blikket, sier Hansen.

Nytt medlemstilbud fra 1. februar 2023
- Dette er et nytt tilbud til alle våre medlemmer, forteller generalsekretær Cesilie Aurbakken.

Om du vil ha en samtale kan du ringe til Tone på onsdager mellom klokken 18.00 og 20.00 for å avtale tidspunkt for din samtale. Første mulighet til å ringe å avtale tidspunkt for samtale er onsdag 1. februar. 

Ring Bygdekvinnelagets telefon for livsmestring på telefon 475 15 940

Aurbakken håper tilbudet kan være en god støtte til Bygdekvinner over hele landet. Hun forteller at sammen med juridisk hjelpetelefon har Bygdekvinnelaget nå to unike medlemstilbud som kan bidra til å styrke kvinner.

Hva kan du forvente av samtalen
Når du ringer til Tone vil hun orientere deg om hva samtalen kan innebære, og om du ønsker det, avtaler dere tid for en samtale. Tilbudet er et medlemsgode som hvert medlem kan benytte seg av en gang i året.

- Tema for samtalen kan være utfordringer knyttet til ulike livsfaser, ensomhet eller det å føle seg utilstrekkelig. Ingen problemer er for små. Det viktigste er at det er noe du synes er utfordrende og ønsker å snakke om, sier Tone.

Tilbudet er ikke definert som helsehjelp
Det er viktig å merke seg at tilbudet om telefonsamtalen ikke er definert som helsehjelp. Helsehjelp er strengt regulert og innebærer blant annet journalføringsplikt, noe vi ikke legger opp til i vårt tilbud. Bygdekvinnelagets livsmestringstelefon tilbyr ikke behandling i en slik forstand. Vår psykolog vil dermed ikke dokumentere personlig informasjon, kartlegge symptomer, vurdere tiltak eller gi terapi som i en behandlerrelasjon, men vil lytte, ha en god samtale, og sammen med deg sortere tanker og følelser slik at det blir lettere for deg å ta valg om hva du vil gjøre videre.

Selv om tilbudet ikke definert som helsehjelp vil psykologen du snakker med ha taushetsplikt.

Trenger du umiddelbar hjelp må du kontakte ditt legesenter, og i akutte situasjoner ringe 113. 

Hvem kan ringe: Medlemmer i Norges Bygdekvinnelag som trenger noen å snakke med

Hvem ringer du til: Psykolog Tone Hansen

Når kan jeg ringe for å lage avtale: Du kan ringe til Tone mellom klokken 18.00 og 20.00 på onsdager for å avtale tidspunkt for samtalen.

Varighet for samtalen: Opptil 45 minutt.

Hvor mange ganger kan du ringe: En gang per år.

Telefonnummer: 475 15 940

*For å benytte deg av tilbudet må du ha betalt medlemskontingent for inneværende år. 

*Har du spørsmål om det nye medlemstilbudet kan du ta kontakt med Astrid Seime i Norges Bygdekvinnelag sin administrasjon. E-post astrid.seime@bygdekvinnelaget.no eller tlf. 90872411.

Vil ditt lokallag støtte Bygdekvinnelaget sin telefon for livsmestring
Målet med telefonen er å styrke Bygdekvinnelagets medlemmer. Tilbudet skal finansieres av innsamling i egen organisasjon.

Om du eller ditt lokallag  vil gi støtte til Bygdekvinnelagets telefon for livsmestring kan det settes inn penger på konto: 81 01 63 21 699