Hopp til hovedinnhold
Den vakre, duftende Hurdalsrosa på Reidvin-tunet

Den vakre, duftende Hurdalsrosa på Reidvin-tunet

Sommerbrev

Høisommer
Nu bølger Engene mørkerøde,
silkeblanke og silkebløde
i Sommervind,
nu staar Jasminen saa blomsterhvid
og skjær, for nu er det Høisommertid,
Høisommertid i mit Sind.

Nu piber Svalen i lyse Kvelde,
mens Solen synker bag Hei og Fjelde
i guldrød Glans,
nu dufter Løvet i Skog og Krat
den varme Dag og den lyse Nat
- deilig er du, Sankte-Hans.

fra Sange og stemninger av Hans Reynolds - utgitt i 1899.

Vi gleder oss over sommer, vi gleder oss til marked,

som du ser ut til å ville være med på – både med bakst og vakter på dagen

og vi gleder oss over at det går i riktig retning hva gjelder koronarestriksjoner.

Vaktlista har markedskomiteen alt satt opp og den ligger vedlagt.

Det er viktig at du sjekker den med en gang og at du gir tilbakemelding til Torunn, (tel: 413 10 046) om du ikke kan være med eller har andre ønsker enn der du er satt opp.

 

Litt optimisme håper vi tar plassen fra den klamme engstelsen for smitte som har holdt i mange.

La oss åpne armene litt – ikke nødvendigvis for å klemme,

men for å ønske flere mennesker inn i vår nærhet.

 

Norges Bygdekvinnelag har lansert ny logo – en variant står øverst t.h.

Men vi tar med «den gamle» enn så lenge så dere kjenner dere igjen ;)

Så kan du bruke sommeren på å tenke hva du mener om forandringen og venne deg til den.

Er du interessert i tankene bak utformingen står det utførlig forklart på NBKs sider.

 

Bruk sommeren til å fortelle om laget vårt og invitere andre kvinner med deg – til markedet for eksempel, ikke minst de mange kvinnene fra De Baltiske stater som er bosatt rundt oss.

Hadde det vært en ide å samarbeide med HoT og ta dem med på tur i skogen samtidig som de lærer om den norske allemannsretten? Vi kan få til mye om vi vil! Har du andre ideer?

Yngre ønsker vi også ekstra varmt velkommen, slik at de som har nådd livets middagshøyde kan unne seg ei velfortjent middagshvil. I forbindelse med Kulturminnedagene 4.-12.09. hvor avspark skal være på Høstmarkedet vårt påtar Reidvin-tunet seg å hjelpe ungene med styltegåing og hesteskokasting – og hagerebus. 4 dager uka etter skal 7.klassinger fra hele kommunen, (i regi av Den Kulturelle Skolesekken), grave i jorda og se om de finner rester av gamle hustufter på et område foran Kåre Holtstua på Reidvin-tunet. De skal også ha noen av de samme aktivitetene som er på Høstmarkedet og her kan vi bidra med hjelp og vise at vi engasjerer oss for de unge. Så har du lyst til å bli med, noen timer, en dag, flere dager – si fra til Marianne! (tel: 934 22 865).

Det er noe optimistisk, noe ekstra givende å jobbe med ungdom – de er framtia!

Over hele landet og i hele kommunen skal det denne uka skje mye for alle som er kulturelt interessert. Følg med i aviser og på sosiale medier. Holmestrands forholdsvis nyansatte kulturarvkonsulent, Christina Leverkus, er primus motor, men hun er helt avhengig av frivillige fra lag, foreninger og stiftelser for å få noe gjennomført. Og det er vår mulighet til å profilere oss – om vi vil.

Barn og unge er fokus - slik det også er på det planlagte tradisjonsmatkurset vårt til høsten.

I forbindelse med Stortingsvalget har vi mottatt 4 leserbrev fra NBK som de ønsker vi skal sende til lokalavisa. De handler om jordvern, gratis skolemat, frivillighetens betydning og høyhastighetsbredbånd i distriktene. Styret i Hbk har valgt ut jordvern og frivillighetens betydning og venter på at et av de andre lagene i kommunen tar initiativ til samkjøring. (Vi har stått for det de siste årene).

Planteauksjonen på Reidvin-tunet ble et hyggelig treff – riktignok i skikkelig vått grovær, men med lystige budrunder og morsomme replikker hadde vi noen fine timer sammen. Etter en noe forkortet omvisning i Reidvinhagen flyttet vi nemlig ned i gapahuken og tente bålet.

Vi ser tilbake på et halvår med mange hyggelige styremøter, mye planlegging og ideer til nye løsninger for møtene som sto på årsplanen. Det har vært sunt å være tvunget til å tenke annerledes, om vi ønsket å få til noe for medlemmene våre. Vi skal ikke undervurdere verdien av å måtte tilpasse oss andre regler og finne nye muligheter. Selv om kanskje møtet/arrangementet har måttet avlyses. Men noe har vi fått til – i motsetning til mange lag hvor all aktivitet er lagt på is.

Så ses kanskje noen av oss iløpet av sommeren – sånn helt tilfeldig – eller mer planlagt,

men, uansett ønsker

Inger-Johanne og Torunn, Åse Kristine og May Synnøve, Marianne, Marit og Anne:  Glad sommer til alle som en!

Ses i august på markedsforberedende møte!