Hopp til hovedinnhold
De blide damene i Skjeberg Bygdekvinnelag er blant forsidepikene på vårens lokallagssending.

De blide damene i Skjeberg Bygdekvinnelag er blant forsidepikene på vårens lokallagssending.

Baking av potetkaker med Nesset Bygdekvinnelag

Baking av potetkaker med Nesset Bygdekvinnelag

Vårens lokallagssending er klar

Verveukene, #StrikkUng40, Landsmøtet 2024 og det nye storprosjektet Nøysom er noe av det du kan la deg inspirere av denne gangen.

Forsiden av lokallagssendingen

Vårens lokallagssending er klar og sendes nå ut til alle medlemmer og tillitsvalgte på epost! Alle lokallagsledere får også et fysisk eksemplar i posten.

I tillegg kan du enkelt laste ned lokallagssendingen fra våre nettsider, der den ligger under "lokallagssendinger" i organisasjonsbiblioteket, eller ved å trykke på bildet til venstre (utskriftsversjon). Print den ut og ta den med på neste møte i lokallaget så dere kan bruke den når dere planlegger våren!

Her er noen av høydepunktene fra vårens lokallagssending:
 

Inspirer til NØYSOMhet gjennom vår nye prosjektsatsing!
I vårt nye prosjekt Nøysom inviterer vi alle lokallag til å arrangere kurs i 2024 og 2025 innenfor temaene 1) matsvinn, 2) dyrk selv 3) miljøvennlig og kjemikaliefritt hjem og 4) hva det er lurt å kunne lage og reparere selv.  

Dette er et prosjekt som er helt i bygdekvinnelagets ånd, med fokus på selvberging, praktisk håndverk og bærekraftig ressursbruk. Samtidig er det stort rom for alle lokallag å tilpasse fokus og utforming på kursene til det man syns er artigst å jobbe med.

Kanskje dere vil ha praktiske kjøkkenhagekurs? Eller fiksekvelder hvor dere reparerer klær eller småelektronikk? Eller kanskje DIY-kurs hvor dere lager deres egne vaskemidler? Her er det bare fantasien som setter grenser!

Alle lokallag kan søke støtte til inntil fire kurs hver, og støtten er på 7000 kroner per kurs så lenge midlene rekker. Les alt om kriteriene og prosjektet i sendingen.

Bilde fra StrikkUng40 - del dine bilder på Instragram#StrikkUng40
Vår store strikkekonkurranse #StrikkUng40 er godt i gang, og rundt omkring i lokallagene arrangeres det nå strikkekaféer og strikkekvelder i fleng. I lokallagssendingen minner vi om at vi ønsker oss så mange bidrag til konkurransen som mulig før fristen går ut 15. mars, at du som medlem får 20% rabatt på norsk ullgarn hos Hillesvåg ullvarefabrikk og at både enkeltpersoner og lokallag kan delta.

Bidra gjerne også til å dele strikkeinspirasjon gjennom å dele bilder på Instagram med emneknaggen #StrikkUng40! Både bilder av ferdige bidrag, av strikkeprosessen, av strikkekaféer og bilder som formidler generell strikkeglede er veldig velkomne.

Verveplakat fra kampanjen til årets verveukerVerveukene 5, 6 og 7
Til årets verveuker har vi laget sosiale medier-kampanjen "Bli en bygdekvinne", hvor vi forsøker å vise hvordan et års medlemskontingent gir oss den uvurderlige verdien av å få være med i Norges triveligste kvinnefellesskap. Disse kan dere bruke som gode argumenter når dere verver nye medlemmer til laget deres.

Fra uke 4 finner dere verveplakater til bruk for Facebook og Instagram, samt banner til å bruke på toppen av lokallagets  Facebook-side, i organisasjonsbiblioteket vårt under fanen «Verving og sosial medier plakater».

Landsmøte 2024
Vi gleder oss til årets store høydepunkt, Norges Bygdekvinnelags landsmøte, som i år finner sted i Ålesund 7.-8. juni. 

Møre og Romsdal Bygdekvinnelag er i full gang med å forberede seg til å være vertskap, og mens programmet fastsettes, er det opp til alle lokallag å bestemme seg for hvem dere ønsker som delegater, og om det er noen saker dere vil at skal behandles på årsmøtet. Både delegater og innsending av saker blir bestemt etter tilslutning av årsmøtene i distriktslagene, så bruk denne tiden i begynnelsen av året godt til å virkelig tenke på om det er noe dere brenner for. Husk, medlemsdemokratiet er til for å brukes!

Andre saker:
Ellers i lokallagssendingen kan du lese om tips til Guatemala-aktiviteter, medlemskontingenten og mangfold og inkludering. Du får massevis av tips til gull og ressurser å finne på nettsidene våre og på YouTube, info om momskompensasjon og etterlysning etter gode kandidater til både årets lokallag og til Norges Bygdekvinnelag sitt styre.

Kos deg med sendingen, bli inspirert og ta kontakt med oss på post@bygdekvinnelaget.no eller 22 05 48 15 om du har spørsmål.

Vi ønsker alle bygdekvinner en god og ikke minst aktiv vår!

 

Lokallagsutsendingen til bruk på skjerm Lokallagsutsendingen til bruk for utsktift