Hopp til hovedinnhold

Akershus og Oslo Bygdekvinnelag

Østre Udnes Bygdekvinnelag. Foto: Ingrid Grene Henriksen

Østre Udnes Bygdekvinnelag. Foto: Ingrid Grene Henriksen

Læringspris til bygdekvinner


Tirsdag 17. oktober arrangerte Voksenopplæringsforbundet i Akershus Læringsfestival. I den anledning ble det delt ut Læringspris til to helt forskjellige vinnere. Den ene var Grav musikkorps fra Bærum, den andre Østre Udnes Bygdekvinnelag fra Nes.

Voksenopplæringsforbundet i Akershus (VOFO) arrangerte læringsfestival på Skedsmo Videregående skole. Vibeke Limi, leder av Hovedutvalg for Kultur, frivillighet og folkehelse i Akershus fylkeskommune, åpnet festivalen. Deretter ble de to prisene delt ut av regionkonsulent i VOFO, Marit Sørlie. Prisene besto av et diplom og 5000 kroner.

Juryens begrunnelse for å tildele pris til Østre Udnes Bygdekvinnelag var «…innsatsen som gjøres for å utvikle laget og gi medlemmene muligheter til å bidra. Laget er en stor trivselsressurs i lokalmiljøet ved å invitere til åpne og varierte aktiviteter. Mattradisjoner og lokale råvarer er en viktig del av aktivitetene samtidig som laget tar tak i nye ideer og prosjekter av mange slag.»

Etter prisutdelingen var det et musikkinnslag med en brudemarsj fra Aurskog-Høland. Så holdt Frode Kyvåg et foredrag om frivillighet. Deretter ble det servert suppe, og så fikk alle deltakerne gå til kortkurs i alt fra korsang til birøkt. Bygdekvinnene valgte toving og «bedre presentasjoner». Kvelden ble avsluttet med at de som hadde gått på kurs i sang og musikk framførte det de hadde øvd inn.