Hopp til hovedinnhold

Rogaland Bygdekvinnelag

Astrids oppskrifter fra temakurset

Konfekt

Dette er en konfekt du kan lage som 2 varianter – 1 med kokos og 1 med hjemlaget frokostblandingsfyll.  I begge variantene brukes tørka frukt i tillegg.

400 gr sjokolade (Mørk type 70 %.)

40 gr smør

550gr melis

5 sp Viking melk

80 gr grovkvernede nøtter for eksempel  enten cashew, hassel, mandler, valnøtter, paranøtter alt hva du har i skapet…

Eller 80 gr med kokosblanding

70 gr tørka frukter aprikos , tranebær  ect

20 gr honning

Ha sjokolade, melk og smør i ei gryte og varm blandingen langsomt opp.  Ikke for varm plate!

Ta gryta av varmen når blandingen er har jevnet seg godt og rør inn melis – obs litt og litt!!

Rør så inn frokostblanding og tørka frukt eller  du kan velge kokos + tørka frukt.

Velger du kokos har du deigen oppi ei form som er kledd med plastfilm. Stryk dette godt ut til og til dekk med plast eller folie. 

Velger du frokostblandingen kan du godt lage kuler som du setter  på et fat eller i ei form eller du kan fylle så muffingsformer. 

Konfekten settes på et kjørlig sted inntil du skal ha deg en smak.  Konfekten kan oppbevares i en tett boks på ett kjørlig sted..

Frokostblanding:

Varm opp 1 dl eplejuice, 1 sp solsikkeolje, 1 sp honning og ei klype havsalt. Dette avkjøles.

250 gr havregryn+ 150 forskjellige sorter med frø – solsikkefrø, gresskarfrø evt linfrø blandes.

Tilslutt blandes alt godt sammen og helles opp i ei form.

Settes i steikovnen på 160-170 C i ca 45 min. 

Hvert kvarter lufter du ut fuktig luft som dannes i steikovnen i tillegg at du rører i blandingen slik at den blir jamnt tørket.

Blandingen skal være knasende sprø og den oppbevares i en tett boks.

Dette kan brukes til forskjellige matretter: frokostblanding, desserter, til konfektfyll osv.