Hopp til hovedinnhold

Rogaland Bygdekvinnelag

Starter opp Randaberg Bygdekvinnelag


I kveld er det informasjons- og etableringsmøte for nye Randaberg Bygdekvinnelag i kaféen på Tungenes fyr.

Randaberg Bondekvinnelag gjorde et godt og mangeårig arbeid til laget ble lagt ned i 2012. Norges Bondekvinnelag skiftet i 2002 navn til Norges Bygdekvinnelag, men i Randaberg beholdt bondekvinnene navnet sitt. Nå har en gjeng kvinner fra en yngre generasjon gått sammen for å etablere Randaberg Bygdekvinnelag, varsler Bygdebladet.

Bygdekvinnelaget skal være en sosial og uformell møteplass. Damene rundt bordet har allerede flere idéer til tema og kurs de kan tenke seg i lagets regi.

- Norsk mat og norske mattradisjoner er en ting. Design og redesign er et annet aktuelt tema. Mange har en symaskin, men kan ikke sy, forteller de.

Et annet tema som kan være aktuelt, er trygg og sikker mat, tradisjoner og miljø.

- Det er nok mye vi har mistet på veien av kunnskaper og tradisjoner. Vi håper også å få med en del av de som tidligere var i Bondekvinnelaget. Vi starter med helt blanke ark og kan forme laget til det vi vil, sier Anniken Sørensen. Alle interesserte er velkomne med i laget, også menn. På kveldens møte kommer både fylkesleder i Norges Bygdevinnelag og en representant fra Norges Bygdekvinnelag.

(Kilde: Bygdebladet.no 25.01.19)