Planteauksjon

Det ble en trivelig planteuaksjon i Skjevloa hos Eva og Morten Røliaunet. Mange planter ble auksjonert bort til en hyggelig pris. 

Tirsdag 9. juni arrangerte Ogndal bygdekvinnelag planteauksjon hjemme hos Eva og Morten Røliaunet. De hadde bygd seg et orangeri av vinduene de hadde byttet ut i huset. De hadde støpt gulv, og gjort en solid jobb med bygget. Alle fikk omvisning ,og Eva fortalte litt rundt bygget og gården. Grete Waaseth ga gode råd om dyrking i drivhus, skade og nyttedyr m.m. Styret hadde laget brenneneslesuppe, og serverte hjemmelaget flatbrød til. Kaffe og hjemmelaget kjeks hørte også med. De ca 25 som kom, hadde alle med seg avleggere av ulike slag. Disse ble auksjonert bort, og mange gode kjøp ble gjort. Værgudene var med oss denne kvelden, og det ble en trivelig kveld sammen med gode bygdefolk. 

Oppskrifter

Brenneneslesuppe:

1 liter brennenesle. ( Vaskes og forvelles etterpå).

6. dl veske (kraft/vann/buljong).

1 stor potet ( gjerne Astrix eller en type som er melen). 

Poteten renskes, og deles i små biter. Ha potet og brennenesle i vesken, og kok i noen minutter. Alt moses med stavmikser, og smaksettes med salt og pepper/evt. mere buljong. Kan også serveres med kokte egg og pølsebiter. Alt etter smak og behag.

 

Havrepinner:
200 g smør
180 g sukker 
Røres sammen.
1ss mørk sirup
150 spelt eller annen type mel
200 g havregryn (kan bruke både stor og små. Legg gjerne i vann natten over og sil av vannet før bruk).
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Alt blandes. Trill ut  som 4 pølser. Like lange som stekebrettet er. Stek på 180 grader i 12-15 min. Skjær de opp med en gang du har tatt de ut av ovnen.

God fornøyelse!! 

 

Bli medlem