Hopp til hovedinnhold

Rendalen Bygdekvinnelag

sirupstynnkake

sirupstynnkake

Edvard, Brynhild, Rebekka og Astrid kjevler

Edvard, Brynhild, Rebekka og Astrid kjevler

Emne til lefse

Emne til lefse

Brynhild forbereder deig

Brynhild forbereder deig

Brynhild viser kjevling med trill til Rebekka

Brynhild viser kjevling med trill til Rebekka

Astrid steker lefse

Astrid steker lefse

Takkene er klare

Takkene er klare

Astrid og Edvard rører i sirupstynnkakedeigen

Astrid og Edvard rører i sirupstynnkakedeigen

Brynhild viser smøring av sirupstynnkaka

Brynhild viser smøring av sirupstynnkaka

Godt med smøring må til for å få god smak

Godt med smøring må til for å få god smak

Ane steker sirupstynnkake med tålmodighet

Ane steker sirupstynnkake med tålmodighet

Snuing må til når det stekes

Snuing må til når det stekes

sirupstynnkakene skjæres til med mal

sirupstynnkakene skjæres til med mal

Edvard i skjæring, 10x10 eller 8,5x8,5

Edvard i skjæring, 10x10 eller 8,5x8,5

Kursbevis fikk vi også!

Kursbevis fikk vi også!

Kunnskapsformidling- tradisjonsbakst på takke

Brynhild formidler sin kunnskap til nye generasjoner på en fantastisk måte. Fem deltakere, hvor tre godt under 30 år deltok på kurs i takkebakst. Fredag 21. februar var det potetlefse som stod på planen, og lørdag 22. sirupstynnkake.

Det ble laget deiger til lefser og sirupstynnkaker. Vi kjevlet og bakte tynne 60 cm leiver. Brynhild er nøye på at leivene er tynne nok. Lefsene ble stekt fort på sterk varme, mens sirupstynnkaka ble stekt med tålmodighet på svakere varme. For å få god sirupstynnkake, må den smøres med et godt lag med smurning. Dette gjøres på takka før den brette og stekes ferdig til passe farge. Leivene skjæres med maler til passe biter, 10x10 eller 8,5x8,5. Det lover godt for fremtiden at også de yngre vil lære. Ei flott og lærerik helg. Tusen takk Brynhild for at du deler av din solide kunnskap.