sirupstynnkake
Edvard, Brynhild, Rebekka og Astrid kjevler
Emne til lefse
Brynhild forbereder deig
Brynhild viser kjevling med trill til Rebekka
Astrid steker lefse
Takkene er klare
Astrid og Edvard rører i sirupstynnkakedeigen
Brynhild viser smøring av sirupstynnkaka
Godt med smøring må til for å få god smak
Ane steker sirupstynnkake med tålmodighet
Snuing må til når det stekes
sirupstynnkakene skjæres til med mal
Edvard i skjæring, 10x10 eller 8,5x8,5
Kursbevis fikk vi også!
Kunnskapsformidling- tradisjonsbakst på takke
Brynhild formidler sin kunnskap til nye generasjoner på en fantastisk måte. Fem deltakere, hvor tre godt under 30 år deltok på kurs i takkebakst. Fredag 21. februar var det potetlefse som stod på planen, og lørdag 22. sirupstynnkake.
Det ble laget deiger til lefser og sirupstynnkaker. Vi kjevlet og bakte tynne 60 cm leiver. Brynhild er nøye på at leivene er tynne nok. Lefsene ble stekt fort på sterk varme, mens sirupstynnkaka ble stekt med tålmodighet på svakere varme. For å få god sirupstynnkake, må den smøres med et godt lag med smurning. Dette gjøres på takka før den brette og stekes ferdig til passe farge. Leivene skjæres med maler til passe biter, 10x10 eller 8,5x8,5. Det lover godt for fremtiden at også de yngre vil lære. Ei flott og lærerik helg. Tusen takk Brynhild for at du deler av din solide kunnskap.