Hopp til hovedinnhold

Vivestad Bygdekvinnelag

Besøk på biblioteket på Revetal 17. februar 2022.


Fem damer ble tatt imot av Veslemøy Grinde som er bibliotekar på Revetal. Hun tok oss med opp i 2.etasje i rommet som kalles Black Box. Revetal er en avdeling under Tønsberg og Færder bibliotek. Det ble åpnet i 2019, rett før koronaen startet.

Lokalene leies av RevetaI Invest. Biblioteket har en moderne utforming som gjenspeiler naturen rundt. Store vinduer gir god utsikt til området rundt. Det har et areal på drøye 1200 kvm over 3 etasjer.

1.etasje har minst areal, og inneholder aviser, tidsskrifter og hyller for de mest lånte og nyeste bøkene som har bare 14 dagers lånetid. Her finner vi også borgerbordet, som er ment som et sted hvor innbyggerne i gamle Re kan komme sammen. Borgerbordet er laget av Vidar Flåteteigen. Ger er automat for å låne og levere bøker. Kafeteriaen har fått plass i her.

2. etasje inneholder tegneserier og avdelingen for fantacy. Her er 3 grupperom i forskjellige størrelser som kan leies og bestilles på forhånd, eller spontant lånes om det ikke er opptatt når du kommer dit. Rom med PC- er til bruk for gaming og andre brukerbehov fins også i denne etasjen. Black box har blending og kan brukes til filmframvising, konserter og teaterforestillinger. Her er også baby-og barnesang som Kirken arrangerer.

3.etasje inneholder selve utlånsavdelingen med barn-, ungdom- og voksenbøker. I barnebokavdelingen finner vi fortellerbordet som også Vidar Flåteteigen har laget, som inspirerer barn til å lege fortellinger inspirert av bilder som kan settes samme til fortellinger. Her er romaner, krim, faglitteratur og lydbøker for voksne. Her er også automat for å låne og levere bøker. Men her finner vi for det meste de ansatte som er behjelpelige med å finne bøker og registrere og ta i mot bøker.

Under kaffepausen orienterte Veslemøy om intensjonen som det nye biblioteket er tuftet på. Det skal være lett tilgjengelig og fleksibel åpningstid, dvs at alle kan låse seg inn med lånekortet sitt, registrere det de låner på automat og levere på samme måte. Biblioteket skal også være et møtested for bygdas befolkning. Vi fikk også lære litt om e- bøker og book bites som er en app hvor man kan låne e- bøker i 4 uker. Videre førtalte Veslemøy om de nye bøkene hun hadde lest eller lest om den siste tida.

Vi som hadde tatt turen til Revetal denne kvelden var veldig fornøyd med det vi hadde opplevd.

referat_fra_bygdekvinnelagets_besok_pa_biblioteket_pa_revetal_17.docx