Hopp til hovedinnhold

Vivestad Bygdekvinnelag

Offisiell åpning av snurredoen i Knatten

Snorklipp

Vasking av poteter

Bålkos og baking av potet

Øsende regn, null problem!

Vellykket Familiedag i Knatten

Vivestad bygdekvinnelag markerte Vår dag og Frivillighetens år med Familiedag i Knatten søndag 16. oktober i samarbeid med Hjelpsom 4H og Vivestad IF. Tross øsende regnvær og tordenskrall møtte 30 unge og gamle Vivestadinger opp, godt kledd for anledningen.

Vi startet dagen med offisiell åpning og snorklipp av VIFs nye snurredo. Så var det tid for potet-tilberedning. Små mandelpoteter ble vasket og delt i skiver, deretter pakket i aluminiumsfolie med en klatt godt smør og så lagt på bålet. Store poteter var kokt litt på forhånd så baking på bål ikke skulle ta for lang tid. Mens potetene godgjorde seg i varmen var det tid for natursti. Her skulle det svares på spørsmål om matmerking, gamle kjøkkenredskap, foreningene i bygda mm. Været tillot ingen skriving, så svaralternativ ble markert med blyanthull - det gjelder å være kreativ :)

Så var det samling inne i lavoen, og de varme potetene kunne nytes med masse deilig tilbehør, her kan nevnes: bacon, gulost, rømme og smør. Det ble også servert bålkaffe og varm solbærsaft.

Store og små koste seg og etter tre timer kunne vi rydde og reise hjem, da kom solen! Men vi hadde hatt en alle tiders skikkelig norsk høstdag i skogen!

Takk til alle deltakere og arrangører.