Deilig mat på påskebordet
Påskestemningen siger inn i hus og hytte. Måltidene er viktige sosiale møtesteder, med god mat og godt drikke.
Her får du tips til gode matretter påsken igjennom fra bygdekvinnelagene - vel verdt å teste ut.
Nybakt til frokosten fra Bjørgum Bygdekvinnelag
Foto: Liv Spilde
Her finner du oppskrift på rundstykker med byggryn og byggmjøl, og byggbrød
Se vedlegg nederst i artikkelen.
Bygg til forrett, hvilerett, hovedrett og dessert fra Sparbu Bygdekvinnelag
Medlemmene i Sparbu Bygdekvinnelag lagde retter sammen med byggkorn som hovedingrediens. Foto: Sparbu Bygdekvinnelag.
Her finner du oppskrifter på forrett, hovedrett og dessert med bygg.
Lavkarbovafler og rødbetsalat fra Hillestad Bygdekvinnelag
Sunt og variert preget serveringstilbudet denne kvelden hos Hillestad Bygdekvinnelag. Foto: Hillestad Bygdekvinnelag.
Her finner du oppskrift på lavkarbovafler og rødbetsalat
Blandaball frå Meisingsetvågen - Meisingset Bygdekvinnelag
Sluttresultatet ble kjempegode fiskekaker, fiskeball og blandaball. Foto: Meisingset Bygdekvinnelag.
Oppskrift på blandaball frå Meisingsetvågen
Sofiekake fra Sirdal Bygdekvinnelag
Resultatet fra kurs i sofiekake med Sirdal Bygdekvinnelag. Foto: Sirdal Bygdekvinnelag.
Hvitost, paneer ost, potetrisk, 14-dagers salat, hjemmelaget prim med Brandval Bygdekvinnelag
Tema i februar-møtet i Brandval Bygdekvinnelag var tradisjonsmat. Foto: Brandval Bygdekvinnelag.
Hvitost, paneer ost, potetrisk, 14-dagers salat, hjemmelaget prim. Foto: Brandval Bygdekvinnelag.
Oppskrifter nederst på siden.
Dyrkningstips fra Ingvild i Hillestad Bygdekvinnelag
Ingvild Stomsvik er i god gang med vårforberedelsene - og deler sine hagetips med VGs lesere. Foto: Hillestad Bygdekvinnelag.
Og for dem som heller vil dyrke i vinduskarmen, her er tips fra Ingvild Stomsvik.
Lær mer om mattradisjoner knyttet til påskehøytiden.
Her finner du historien om våre påsketradisjoner med påskeoppskrifter fra Norsk Tradisjonsmat