Hopp til hovedinnhold

Telemark Bygdekvinnelag

Carete Irgens Haarstad frå Agrol på Teams

Carete Irgens Haarstad frå Agrol på Teams

Bente Lysgård Jørgensen og Harald Eidissen

Bente Lysgård Jørgensen og Harald Eidissen

av Cecilie Aurbakken generalsekretær frå Norges Bygdekvinnelag

av Cecilie Aurbakken generalsekretær frå Norges Bygdekvinnelag

Bygg i frå Telemark

En vakker vinterkveld

Det var latter, det var prat og strikketøyet gjekk varmt. Over 70 damer frå hele Telemark kom til en herleg vinterkveld i Ulefoss.

Vi var så heldige å få besøk av Cecilie Aurbakken generalsekretær frå Norges Bygdekvinnelag, og Carete Irgens Haarstad frå Agrol var på Teams.

Carete fortalte om medlemsfordelane våre som bygdekvinne og medlem av Norges Bygdekvinnelag og svarte på spørsmål. Som medlem i Agrol kan en få mange gode fordelar ikkje bare på drivstoff men også på reise, bil, energi, mobil og data. Det er over 50 fordelsavtaler en kan få gjennom Agrol.

Cecilie snakka om alt som dei driv som pådrivarar sentralt og kva vi  kan engasjere oss i gjennom Norges Bygdekvinnelag. Det som jobbas godt med nå er de Nye Nordiske kostholdsråd, og der er det gjort noen endringar som ikkje står helt i perspektiv med det som blir produsert hær i Norge. Hele saken kan en lese på Norges Bygdekvinnelag sine sider, trykk hær.

Sommeren 2023 kommer nye nordiske kostholdsanbefalinger som skal ta hensyn til bærekraft. Bygdekvinnelaget ser med bekymring på at anbefalingene ikke legger vekt på lokal ressursutnyttelse eller våre kultur- og mattradisjoner.

Norges bygdekvinnelag sin historiske Riksarkiv er lagt ut på nett, hær kan en finne mye fin inspirasjon til både lokallaga og distriktslegane.

Gjennom 2022 har det pågått et systematisk arbeid for å sikre Norges Bygdekvinnelags historie for fremtiden. Nå er den gjort tilgjengelig for allmennheten.

En dato som er lurt å få med seg er 10.-12. november da er det Inspirasjonsseminar i Stavanger. Dette er en fantastisk helg med mye god mat, latter og ikkje minst både ny kunnskap og inspirasjon. Detter er noe som vi kan sterkt anbefale alle å være med på.

Det vil vidare tilby digitalt kurs i bruk av Organisasjonskole i løpet av 2023. Dette er som et ledd i å auke kursvirksomheita i hele organisasjonen.

 

Etter all informasjonen og ny kunnskap var det på tide med litt underholdning med song og latter. Vi var så heldige å få besøk av Bente Lysgård Jørgensen og Harald Eidissen kom med hyggeleg underhaldning, song og historier frå distriktet. Latter satt laust og det var så koselig å høre på. Og gjennom hele kvelden var det tilgang på kaffe, te og så klart mange kaker.

 

Og hva er vel et møte utan loddsalg og mange fine gevinstar.

 

Takk for en koselig kveld, og vi sjåast snart igjen.