Hopp til hovedinnhold

Spis norsk bygg!

2019 er Norges Bygdekvinnelag sitt store bygg-år. I løpet av året arbeider vi både lokalt og sentralt med å fremme det norske bygget som råvare, presse på for økt produksjon og flere byggprodukter, og informere forbrukerne om fordelene ved bygg.

I tusenvis av år holdt byggen liv i folk på våre breddegrader. Ikke før poteten og det ovnsbakte brødet ble allemannseie, fikk den en birolle i kosten. I vårt århundre fortjener byggen fornyet tillit og en mer sentral plass på menyen.

På denne siden samler vi nyheter og relevant informasjon i løpet av bygg-året, slik at du enkelt kan finne alt du er på jakt etter på samme sted.

Juni 2019

  • På årets Bondeting, årsmøtet i Norges Bondelag, tok Bygdekvinnelagets delegasjon opp norsk matbygg og hvorfor vi bør jobbe for å øke produskjonen og forbruket av det. Hva vi sa, kan du lese her.
     

Mai 2019


 

  • I årets jordbruksforhandlinger krever Norges Bygdekvinnelag, Norske felleskjøp og Opplysningskontoret for brød og korn mer bygg på norske bord. Vi mener det er på tide å satse på arbeidet for å identifisere flaskehalser, drive målrettet forskning og innovasjon for å utvikle nye produkter, og iverksette tiltak langs hele verdikjeden for å styrke produksjon og forbruk. Her kan du lese mer om hva vi mener og se hele kronikken som stod på trykk i Nationen 7. mai.
     

 

April 2019


Mars 2019

  • Mer om jordbruksforhandlingene: Norges Bygdekvinnelag mener det er et potensial i markedet for økt forbruk og produksjon av bygg til mat, og ønsker at det settes av midler over jordbruksavtalen for å se nærmere på hva som må til. Les saken her.


Februar 2019

 

 

Oktober 2018

  • Bygg-året fikk en snikstart allerede oktober 2018, da Bygdekvinnelaget arrangerte den landsdekkende «Spis norsk bygg»-aksjonen. Over 200 lag deltok i aksjonen, og oppslutningen var over allt forventning. Les oppsummeringen av aksjonen og se bilder her. 
     

Brekke Bygdekvinnelag var blant dem som aksjonerte. Foto: Gøril Sætre

 

spis_bygg_ferdig_trykkfil.pdf